15 C
Sarajevo
27.07.2024

FACE anketa | Ako Beograd “protjera” Tita, gdje bi trebao počivati?

Hoće li vladajući nacionalizam oskrnaviti grob Josipa Broza Tita?!
Na pitanje Senada Hadžifejzovića da li bi pristala da ga izmjeste u Bosnu i Hercegovinu, Broz je kazala da "Tito pripada bistroj Neretvi i svojim saborcima"...

Nakon što je beogradski gradonačelnik u tehničkom mandatu, Aleksandar Šapić, najavio da će pokrenuti inicijativu za izmještanjem posmrtnih ostataka predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, ta je izjava izazvala mnogobrojne reakcije.

U večerašnjem izdanju “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem” gostovala je Titova unuka, Svetlana Broz, koja je otkrila i moguće odluke nasljednika Josipa Broza. Nakon što su drugi glavni gradovi bivše Jugoslavije, uključujući Sarajevo, izrazili želju da “otpreme” posmrtne ostatke Maršala, Svetlana Broz je kazala da je “Bosna i Hercegovina uvijek bila njen dom”.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića da li bi pristala da ga izmjeste u Bosnu i Hercegovinu, Broz je kazala da “Tito pripada bistroj Neretvi i svojim saborcima”…

- OGLAS -

Cijelo gostovanje Svetlane Broz, Titove unuke, pogledajte u nastavku.

ODGOVORITE NA FACE-ovu anketu!

- Advertisement -

Ukoliko beogradske vlasti donesu odluku o “protjerivanju” posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita, gdje bi trebao počivati?

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA