25.5 C
Sarajevo
09.09.2024

U BiH danas svježije vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, izdato i upozorenje za cijelu državu

Lokalno se očekuju i nepogode u vidu obilnijih padavina, pojačanog vjetra i ponegdje pojave grada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljivo i svježije vrijeme sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i temperaturom od 26 do 33 stepena Celzija.

Ujutro će se padavinska zona premještati od zapada i sjevera dalje ka istoku i jugu. Uz rijeke i po kotlinama moguća je prolazna magla. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom bit će izraženiji na sjeveru.

Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 14 do 22, u višim predjelima od 10 stepeni Celzija. Lokalno se očekuju i nepogode u vidu obilnijih padavina, pojačanog vjetra i ponegdje pojave grada.

- OGLAS -

Kasnije poslijepodne doći će do prestanka padavina i postepenog razvedravanja, prvo na zapadu. Puhat će slab do umjeren vjetar, pretežno sjevernih smjerova.

Shodno tome, izdato je žuto upozorenje na potencijalne vremenske neprilike na području cijele BiH.

- Advertisement -

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navedeno je na stranici FHMZ-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA