13.8 C
Sarajevo
18.09.2024

BIHAMK upozorava: Mogući odroni na brojnim dionicama

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na moguće odrone na brojnim dionicama. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju, saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja 2. Bosanskokrupskog polumaratona danas od 08:30 do 13 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Otoka-Bosanska Krupa-Bihać, dionici Ljusina-Srbljani. Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Cazina.

Zbog održavanja brdske auto-trke na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak danas (14.09.) od 13 do 16 sati i sutra (15.09.) od 10:15 do 14 sati doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Vlasenica-Kladanj-Sarajevo.

- OGLAS -

Do 15.09., zbog održavanja penjačkog festivala “Drill and Chill Festival“ u vremenu od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj u kanjonu „Tijesno“, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka. Za vrijeme obustave saobraća se preko Čađavice i Mrkonjić Grada. Obustava se ne odnosi na vozila hitnih službi, kao i autobuse prigradskog prevoza.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

- Advertisement -

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA