30 C
Sarajevo
01.07.2024

Detalji femicida na Pofalićima: Goran ubio suprugu Nerminu, vjenčali se prije par mjeseci

Goran i Nermina su se vjenčali prije svega nekoliko mjeseci, a prethodno su se poznavali duži niz godina.

Ubijena žena u naselju Pofalići u Sarajevu, čije je tijelo pronađeno danas, zove se Nermina Ravlić. Kako saznajemo, za supruga Gorana, koji se sumnjiči za njeno ubistvo, udala se prije nekoliko mjeseci.

Ranije je sarajevska policija saopćila da je uhapsila tri osobe nakon što je beživotno tijelo Nermine Ravlić (38) pronađeno u jednom stanu.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G. R. zbog krivičnog djela ‘Ubistvo’ i 76-godišnju L. R. zbog krivičnog djela ‘Saučesništvo u ubistvu’, te 67-godišnjeg L. J. zbog krivičnih djela ‘Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja’ i ‘Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela’ na štetu 38-godišnje N. R. iz Sarajeva”, saopćeno je iz MUP-a.

- OGLAS -

Osim Gorana Ravlića, uhapšena je i njegova majka Ledžiba, kao i jedna 67-godišnja osoba koja je pomogla u prikrivanju ubistva.

Goran i Nermina su se vjenčali prije svega nekoliko mjeseci, a prethodno su se poznavali duži niz godina.

- Advertisement -

Svi uhapšeni su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Tijelo ubijene je prevezeno u prosekturu “Bare” te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Ukoliko ste žrtva nasilja u porodici, pozovite broj 1265 ili 033/222-000.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA