11.6 C
Sarajevo
17.10.2024

U Sarajevu uhapšena još dvojica maloljetnika zbog lažnih dojava o eksplozivnim napravama

Ova dvojica maloljetnika su na kriminalističkoj obradi.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS večeras su slobode lišili još dva maloljetnika. Jednog zbog osnova sumnje da je lažno dojavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama (“Ugrožavanje sigurnosti” u vezi sa “Lažnim prijavljivanjem”), dok za drugog maloljetnika postoji osnov sumnje da je znao za izvršenje ovog krivičnog djela i da je pružio pomoć učiniocu (“Neprijavljivanje krivičnog djela i Pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela”).

Ova dvojica maloljetnika su na kriminalističkoj obradi.

“Dvojica maloljetnika koja su slobode lišena prethodne noći predata su u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. U službenim prostorijama Uprave policije, tokom današnjeg dana još četiri maloljetnika su ispitana u svojstvu osumnjičenih za krivična djela ‘Ugrožavanje sigurnosti’ u vezi sa ‘Lažnim prijavljivanjem’. Istovremeno, dvojica su maloljetnika saslušana u svojstvu svjedoka”, saopćila je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

- OGLAS -

Dodala je da zajednički tim koji djeluje pod rukovodstvom Kantonalnog tužilaštva KS, a koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i Federalne uprave policije, nastavlja intenzivan rad na identifikovanju i lociranju svih osoba koje su u prethodnom periodu činile navedena krivična djela i onih koji su za njih znali i istima na različite načine pomagali.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA