8.8 C
Sarajevo
21.10.2024

Navijački sukobi u Mostaru: Policija koristila suzavac

Čitatelje upozoravamo na nasilan i uvredljiv sadržaj.

Navijački neredi u Mostaru izbili su večeras na španskom trgu, potvrdila je policija u Mostaru koja je intervenisala večeras u gradu na Neretvi poslije nemilih događaja.

“Narušavanje javnog reda i mira, policija je stavila pod kontrolu. To su bili vjerovatno pojedinci navijačkih skupina. Neki su crtali grafite, a drugi došli, nakon čega je ustanovljeno narušavanje javnog reda i mira. Ima povrijeđenih, ali još uvijek ne znamo tačan broj i nismo vidjeli zdravstveno stanje”, kazao je za N1 glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ljudevit Marić.

- OGLAS -

Nakon toga, oglasili su se i iz Univerzalne škole sporta Fortuna Mostar.

“Pet do šest osoba, koji su nosili palice (kostolomce), ušli su u svlačionicu i nanijeli teže povrede jednom igraču Fortune. UŠS “Fortuna” Mostar najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i poziva nadležne organe da preduzmu sve potrebne mjere i nađu trajno rješenje za ovakve postupke, a ne da dopuste eskaliranje kakvo se dogodilo večeras. Huligani ne trebaju slobodno šetati po gradu, a kamoli po sportskim terenima. Ujedno, ovo je posljednje obraćanje kluba za javnost vezano za ovaj događaj”, poručili su iz UŠS Fortuna.

- Advertisement -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA