12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Djevojku Ivanu tukao motkom, sjekao nožem, pa njenom bratu uputio sramnu molbu

U porodičnoj kući Ivane Filipović u Banovom Polju, kod Bogatića, otac Dragan, majka Slađana, rođeni brat Ivan i baka Nevena danas su malo smireniji jer, nasreću, Ivana nije životno ugrožena. 

Ali pri samoj pomisli kakvu je torturu preživjela i koliko je njihova miljenica imala sreće da preživi, odmahuju glavom u nevjerici.

– Šokirali smo se kada smo čuli šta se dogodilo, a još više kada smo nakon toga saznali da je Ivana duže vrijeme trpjela psihičko i fizičko nasilje. Ne znam zašto je krila, sada je najbitnije da se oporavi. Nismo rodili dijete da ga neko maltretira i ubije, ne možemo mu to oprostiti – kazao je otac Dragan za Telegraf.rs.

- OGLAS -

Njen rođeni brat Ivan kaže da sestra nije krila vezu. S Đorđem se zabavlja nepune dvije godine, a od jesenas su i živjeli zajedno u Novom Sadu. Đorđa su upoznali svi u kući jer je s Ivanom dolazio nekoliko puta. Iako mu je veoma teško zbog svega što je sestra preživjela, Ivan je za Telegraf.rs ispričao da mu se ona i ranije povjeravala da ima problema u vezi jer je Đorđe veoma ljubomoran.

 

Ivan, Ivanin brat - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Ja sam je savjetovao da raskine, ali vjerovatno iz straha nije smjela to učiniti. Kao da joj je u mozak usadio da nikome ne smije ništa pričati, da bi je kontrolirao i maltretirao. Završilo se na tome da su izgladili nesporazume, sredili odnos, da se Đorđe smirio i da će sve biti uredu. Njena najbolja drugarica, koja joj je spasila život, potvrdila je, međutim, da je Ivana i ranije dobivala batine i bila psihički maltretirana – kazao je brat Ivan.

- Advertisement -

Ivan je pokazao prepisku iz svog mobilnog telefona ne vjerujući da ga Đorđe, nakon svega, moli da slučaj ne prijave policiji. Nasreću, Ivana je, kako su porodici saopćili ljekari u Sremskoj Kamenici, sada stabilno i van životne opasnosti, a siledžija je iza rešetaka.

 

Poruke koje je Ivaninom bratu slao Đorđe - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA