6 C
Sarajevo
22.09.2024

Dodik u Beogradu: Ovo je poruka i onima u Berlinu

Uoči početka mitinga SNS-a Aleksandra Vučića u Beogradu pod nazivom “Budućnost Srbije, i na kojem će se između ostalih, građanima obratiti sam predsjednik Srbije, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čije se obraćanje također očekuje, u televizijskom nastupu je rekao da je došao da izrazi podršku RS-a Srbiji.

“Danas je Srbija nezamjenjiiv faktor stabilnosti i mira. Nema lidera u Evropi koji se smije odlučiti na ovakav jedan skup. Ovo je poruka i onima u Berlinu koji trebaju odlučivati o pitanjima poput Kosova. To pitanje nije riješeno kako je neko mislio”, kazao je Dodik u izjavu za Prvu TV.

Dodik je upitan da li će i on u RS-u organizovati sličan miting, no odgovorio da je će u vezi s tim razgovarati sa Vučićem.

- OGLAS -

On je naglasio da je po pitanju Kosova vidljiva dvoličnost međunarodne zajednice, koja, kako je rekao, ništa nije učinila da se provede briselski sporazum za Kosovo.

“To je nešto slično kao u BiH gdje Bošnjaci blokiraju formiranje vlasti, a da smo mi Srbi to uradili imali bismo sankcije. RS daje potpunu podršku Srbiji. Nama je važna snaga Srbije”, rekao je Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA