11.6 C
Sarajevo
25.09.2024

Đurić: Niko na Kosmetu neće ostati gladan i žedan

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da niko na Kosmetu neće ostati gladan i žedan i da će se raditi na normalizaciji situacije po pitanju snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama.

On je rekao da je važno što je juče, na Vidovdan, bio u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, posebno jer su Albanci sve vrijeme “igrali šahovsku igru” i tražili način kako da ponize Srbiju i da nađu način da on ne ode na Kosovo i Metohiju.

“Onaj ko zna šta Vidovdan i Kosovo i Metohija znače za Srbiju, zna da je nemoguće bilo kog Srbina spriječiti da bude na Kosmetu. Nisam odustao zbog prijetnji Prištine i to nikada neću uraditi”, rekao je Đurić za Televiziju “Pink”.

- OGLAS -

On je poručio da Srbija ne želi da ugrožava bilo čiju bezbjednost i bilo čije živote, te da Beograd nastoji da bude odgovoran i da nikome na da povod, makar i lažni, da gazi i ugnjetava srpski narod.

“Srbija i njene državne institucije su s našim narodom na Kosmetu”, ponovio je Đurić, podsjetivši da država tamo sprovodi 149 projekata podrške, a da će do kraja godine taj broj biti povećan na 350.

- Advertisement -

Đurić kaže da bi Albanci mogli da nauče nešto iz poruke da ono što je dobro za Srbe, ne mora biti loše za njih.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA