13.8 C
Sarajevo
28.09.2024

Hajduković: Kolindin “kolindizam” neće nikome pomoći

Napominje da se radi o izjavama i kvalifikacijama za koje nije naveden izvor, pa ne može sa sigurnošću tvrditi da ih je izrekla. 

“Međutim, ona je poznata po davanju, u namanju ruku, nespretnih izjava u inozemstvu, pa je i ova svakako u duhu “kolindizma” – rekao je za Vijesti.ba Hajduković, koji još obnaša funkcije i međunarodnog tajnika SDP-a, te potpredsjednika Odbora za europske poslove Sabora Republike Hrvatske.

Hajduković naglašava da ozbiljan političar, kada iznosi ovakve teške kvalifikacije, posebno o drugoj državi, za to mora imati vrlo jake argumente i dokaze.

- OGLAS -

– Ovakve kvalifikacije i izjave, na kraju dana, neće nikome pomoći – ni Hrvatima u BiH, ni stabilnosti BiH, niti ugledu Hrvatske u svijetu – dodaje Hajduković.

Podsjetimo, tokom posjete Izraelu, predsjednica Hrvatske govorila je o migrantskoj krizi, te konstatovala da, iako gotovo svi tvrde da su sirijske izbjeglice, većinom su zapravo afrički ili pakistanski migranti koji se pokušavaju probiti preko granice iz BiH, za koju Grabar-Kitarović kaže da je vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA