11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Hrvatski ministar MUP-a: Policija je u Splitu posao odradila profesionalno

Nakon trostrukog ubojstva kojeg je u subotu počinio Splićanin u širem gradskom centru usmrtivši na ulici tri osobe iz vatrenog oružja, hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je izjavio kako policija nije imala ranijih saznanja o sukobu između počinitelja i žrtava, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je profesionalno odradila svoj posao, izjavio je hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj u Hrvatskoj vladi, a ranije se građanima obratio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koje je izjavio kako se mir nakon uhićenja počinitelja, oko tri sata nakon počinjenja zločina, vratio na ulice Splita.

Priveden je 25-godišnji Splićanin Filip Zavadlov koji je ubio trojicu osoba iz kalašnjikova u subotu u popodnevnim satima na ulicama Splita navodno iz osvete jer su trojica, od ranije poznata policiji, navodno ucjenjivala njegovog brata, također od prije uključenog u nezakonite radnje vezane uz konzumaciju i preprodaju droge.

- OGLAS -

„Imam potpuno povjerenje i u stručnost, profesionalnost i efikasnost hrvatske policije, tako da ćemo i u sljedećem razdoblju učiniti sve kako bi stanje sigurnosti, odnosno percepciju sigurnosti doveli do razine da se građani osjećaju sigurnima”, poručio je hrvatski ministar unutarnjih poslova.

Ministra je dodao kako je stopa kriminaliteta u Hrvatskoj za prošlu godina smanjenja, a gradonačelnik Opara je naglasio kako je Split, unatoč slučajevima poput ovog, grad sa znatno nižom stopom kriminaliteta u odnosu na slične europske gradove.

- Advertisement -

Filip Zavadlov (25) koji je priveden tri sata nakon počinjenja trostrukog ubojstva, dok je sjedio u lokalnom kafiću s ocem, bit će danas ispitan kako bi policija tvrdila detalje počinjenja. Kalašnjikov iz kojeg je ispaljeno 36 metaka, oružje iz kojeg je počinjen zločin kojemu je navodno motiv osveta, pronađen je u obližnjem kontejneru za smeće, a osumnjičenika je privela interventna policija uz pomoć temeljne i drugih pripadnika policije.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA