16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Kao da je i nebo plakalo: Posljedni pozdrav Šabanu Šauliću

Ispraćaj na vječni počinak zakazan je za 15 sati, a pjevač će je sahranjen u Aleji zaslužnih građana.
Ulaz na groblje je bio blokiran, zbog mase građana koji su se okupili kako bi prisustvovali Šabanovoj sahrani. Sanja Maletić i Dara Bubamara stigle su na Novo groblje, na posljednji ispraćaj.

“Šabana ću pamtiti po smirenosti, dobroti, svi znaju koliko je veliki, pa čak i Bog, nije malo provesti pola veka zajedno”, rekao Rade Vučković ispred kapele. “Njegov prvi nastup u Parizu je bio nesvakidašnji, kada je on zapevao sedamdesetih godina svi smo istrčali. samo da vidimo ko peva i šta se dešava”, prisetila se Nada Obrić vremena kada je pevala sa Šabanom.

Šabanov vanbračni sin i najstariji sin Robert Šaulić došao je na ispraćaj, a njega je dobio prije nego što je upoznao suprugu Gocu. On je nijemo stajao pored kapije, među masom, trudeći se da ostane neprimjetan. Pjevač Aco Pejović prvi je došao na ispraćaj Šabanu Šauliću, a potom i Vera Matović sa suprugom.

- OGLAS -

Zatim su se pojavile i ostale kolege muzičari, koji su došli na posljedni ispraćaj velikana narodne muzike. Suze i jecaji, tuga i plač su bili svepristuni na groblju. Danas su se na groblju pojavili: Milan Dinčić Dinča, Goca Božinovska, Karamela, glumac Milan Vasić, Vesna Zmijanac, Zlata Petrović, Nada Obrić, Filip Živojinović, Verica Šerifović, Snežana Babić Sneki, Goca Lazarević i Šemsa. Danas je kišan dan u Beogradu. Kao i da nebo plače za Šabanom Šaulićem zajedno sa svim pristunim ljudima, kao da je vrijeme stalo u trenutku njegove sahrane.

Podjsećamo, Šaban Šaulić je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Alsin Levent (35) iz Turske je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povrijeđen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović. Danima su supruzi Šabana Šaulića I njegovoj porodici pristizali telegram I riječi sućuti od svih ljudi iz regije.

- Advertisement -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA