12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Kolinda Grabar Kitarović o doktoratu: Ovo je teška uvreda i podmetanje

“Ovakve insinuacije pokušaj su političke diskreditacije, a ponajviše teška uvreda u znanstvenoj zajednici – posebice Fakultetu političkih nauka, gdje je tema moje disertacije prošla potreban verifikacijski postupak, a predstoji i dodatna verifikacija na razini sveučilišta.

Obrana radnje, kao i sama radnja, bit će dostupna široj javnosti za daljnje analize, a spremna sam već i u ovoj fazi javno objaviti nacrt doktorske radnje koji sam obranila pred komisijom”, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović za tportal.

Jutarnji list u ponedjeljak je objavio tekst u kojem su naveli da je mentor na doktoratu Kolinde Grabar Kitarović, profesor ljubljanskog Fakulteta za društvene znanosti Anton Grizold, prije četiri godine bio mentor na izradi magistarskog rada gotovo istovjetnog naziva kao i doktorski rad Kolinde Grabar Kitarović.

- OGLAS -

Na Fakultetu političkih nauka prihvaćen je izvještaj povjerenstva za ocjenu teme doktorskog rada predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja tamo pohađa doktorski studij.

Odobrena tema je ‘Odgovornost za zaštitu (R2P): Koncept, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (na slučaju Libije)’, potvrđeno je tportalu.

- Advertisement -

Izvještaj je sastavilo povjerenstvo u sastavu: Siniša Tatalović, Lidija Kos Stanišić i Anton Grizold te je prihvaćen s jednim glasom protiv, onim Dejana Jovića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA