12 C
Sarajevo
28.09.2024

Ovo je momak iz Niške Banje koji je zastao da pomogne nepoznatom čovjeku pa poginuo

Stefan Kocić (20) iz Niške Banje poginuo je danas kada ga je BMW-om udario Dejan M. (27). Nesretni mladić stradao je dok je pomagao jednom čovjeku, kojeg nije ni poznavao, da promijeni gumu na svojoj Zastavi 10.

Ustanovljeno je da je Dejan vozio pijan i da nije imao ni vozačku dozvolu za BMW, koji nije bio ni registriran. Dejan M. je uhapšen.

Strašna nesreća dogodila se oko 3:45 sati kada se Stefan s drugom vraćao kući s obližnje benzinske pumpe, gdje je kupio sok. Njegova majka Biljana kaže da je ne čudi što je Stefan zastao da pomogne nepoznatom čovjeku, jer se svakome htio naći u nevolji.

- OGLAS -

– Moj Stefan bio je dobro dijete, radio je u jednoj pekari, najprije kao ispomoć, nije uzimao ni dinar, a kada je naučio zanat, bez njega nisu mogli. Radio je noću, pa bi imao običaj da kad dođe s posla pred zoru, izađe. Mnogo je radio, pa je govorio: “Ne mogu samo spavati i ići na posao.” Tako je bilo i sinoć, došao je kući, a onda otišao kupiti sok. Nisam ni slutila da ga posljednji put vidim – priča ožalošćena majka.

Kaže da osim Stefana ima još dvoje djece, ali da je s pokojnim sinom imala poseban odnos.

- Advertisement -

– Nosim slike cijele porodice, ali Dejanove uvijek dvije. Povjeravao mi se, pričao mi je o svojim planovima. Želio je otići u inozemstvo, ja sam bila protiv, govorila sam mu da ima još vremena, da je mlad. Nedavno mi je kazao da skuplja novac da upiše vožnju, eto nije stigao da sjedne u automobil, a stradao je u saobraćajnoj nesreći – kroz suze govori Biljana.

Kako saznajemo, jedini svjedok nesreće je Stefanov drug, dok se čovjek kojem je nesretni mladić pomagao da promijeni gumu, udaljio prije dolaska policije. Ono što je nesumnjivo utvrđeno jeste da je vozač BMW-a u trenutku nesreće u krvi imao 2,2 promila alkohola.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA