12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Predsjednici Skupštine i Vlade Crne Gore osudili teroristički napad na Novom Zelandu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednik Vlade Duško Marković osudili su danas teroristički napad na Novom Zelandu, gdje je tokom nedjeljne molitve – džuma-namaza, u dvije džamije ubijeno 49 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Brajović je tim povodom uputio telegram saučešća predsjedniku Predstavničkog doma Novog Zelanda, Trevoru Malardu. On je naveo da je taj nesrećni događaj opomena za još snažnije djelovanje u cilju iskorjenjivanja terorizma u svijetu, čemu će Crna Gora i dalje doprinositi, i poželio brz oporavak povrijeđenima.

“Crna Gora je s nevjericom primila vijest o terorističkom napadu s velikim brojem žrtava u vašoj zemlji, koja po mnogo čemu predstavlja harmonično okruženje različitih nacija, vjera i kultura”, kaže se u telegramu.

- OGLAS -

Premijer Duško Marković uputio je telegram saučešća predsjednici Vlade Novog Zelanda, Džasindi Arden. On je istakao da je svjetska javnost potresena još jednim terorističkim napadom, koji upozorava i šalje poruku da se mora djelovati zajedno u borbi protiv terorizma i odbrani zajedničkih, civilizacijskih vrijednosti.

“Crna Gora oštro osuđuje ovaj nedopustivi čin i ponavlja opredjeljenje da nastavi da kontinuirano daje doprinos iskorjenjivanju svih oblika nacionalne, rasne i vjerske mržnje”, navodi se u telegramu Markovića.

- Advertisement -

Ranije danas, telegram saučešća uputio je i crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

U jutrošnjem terorističkom napadu u gradu Christchurchu, na dvije džamije u vrijeme džuma-namaza, ubijeno je najmanje 49 osoba, više od 20 povrijeđeno. Muškarac koji je preuzeo odgovornost za napad rekao je da je 28-godišnji Australijanac te da je imao antiimigrantske motive za napad.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA