20.5 C
Sarajevo
21.09.2024

To Vučiću primjer si: Okršaj Vučića s djetetom na basketu je tužna metafora Srbije, BANANA država!

Videoprilog za rubriku vjerovali ili ne. Aleksandar Vučić na košarkaškom igralištu u okršaju sa najmanje metar manjim protivnikom, dječakom koji trenira košarku u klubu iz Požarevca.

Vučić je obišao sportsku halu na Srebrnom jezeru i obećao da će njegova država pomoći da se ona završi.

Poželio je djeci da razvijaju sportski duh, da nauče da se takmiče, da žele uvijek da pobjeđuju, ali i da umiju da pruže ruku ako neko bude bolji od njih.

- OGLAS -

Praktičan kakav jeste, u ovoj životnoj lekciji je riješio da na licu mjesta pređe s riječi na djela, a imao je i tu sreću da mu na crtu izađe mnogo slabiji protivnik – dijete.

Odlučio je predsjednik Srbije i da zaigra košarku na ovom terenu, a za protivnika je imao već pomenutog dječaka. I kada su svi mislili da će Vučić pustiti dječaka da šutira na koš, on je iskoristio svoju prednost u visini i “spustio roletnu” dječaku koji je krenuo na polaganje.

- Advertisement -

Predsjednik baš i nije ispunio očekivanja koja bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba – malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci sretni, sve ovce na broju.

Ali ne i Vučić. On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naaaaročito kad je u igri dijete.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA