11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

U Splitu obilježen Dan nezavisnosti BiH

Dan nezavisnosti BiH obilježen je u petak navečer u Splitu u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine splitsko-dalmatinske županije i Splita, te Udruge Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu Hrvatske i Kulturnog društva Bošnjaka “Preporod.”

U ime organizatora Edin Nurkić je naglasio važnost Dana nezavisnosti BiH koji se obilježava u spomen na referendum održan krajem februara i početkom marta 1992. godine, javila je Hina.

“Referendum o nezavisnosti BiH odredio je budućnost i opstojnost BiH,” istaknuo je Nurkić.

- OGLAS -

Na referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održanom 29. februara i 1. marta 1992., izlaznost glasača je bila oko 64 posto, od kojih je više od 99 posto glasovalo za neovisnost BiH.

U ime Grada Splita i splitsko-dalmatinske županije nazočne je na svečanosti pozdravio Damir Gabrić rekavši kako su Hrvatska i BiH povezane i “na zajedničkom putu.”

- Advertisement -

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije Kadro Kulašin je na svečanosti podijelio smart satove desetorici učenika i učenica osnovnih i srednjih škola bošnjačke nacionalne manjine, koji su se, kako je rečeno, istaknuli na raznim natjecanjima i “posebno iz Islamskog vjeronauka te radi doprinosa i aktivnosti u zajednici.”

Na svečanosti obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Gradskom kazalištu mladih intonirane su himne Hrvatske i BiH. U zabavnom dijelu programa nastupili su Kulturno društvo Bošnjaka “Preporod” i Makedonsko kulturno društvo “Makedonija.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA