20.5 C
Sarajevo
21.09.2024

Vučić: Ako Priština ukine takse, Srbija spremna za dijalog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa ambasadorom SAD, Kalom Skotom, da nije optimista, ali da je Srbija spremna da nastavi dijalog ako Priština povuče odluku o sto odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

U razgovoru sa Skotom o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

On je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

- OGLAS -

“Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara”, naveo je Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Ambasador Skot je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA