30 C
Sarajevo
29.08.2024

Rusija odgovorila na plan Zelenskog za mir u Ukrajini: Apsolutno neprihvatljivo

Formula mira ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog neprihvatljiva je za Rusiju, ali i dalje ostaje osnova za moguću drugu međunarodnu konferenciju o Ukrajini, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Takozvani plan Zelenskog, koji ima jasnu formu ultimatuma, provlači se po svaku cijenu. Govoreći o tome šta će tamo da rade, svi su na ovaj ili onaj način formulisali jednostrane pristupe koji su za nas apsolutno neprihvatljivi, kao i za mnoge druge koji su istinski zainteresovani za mir” – rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

On je dodao da će Rusija pažljivo procijeniti sve moguće sporazume o rješavanju sukoba u Ukrajini da ne bi bila prevarena kao ranije.

- OGLAS -

“Mi ćemo, naravno, veoma pažljivo pogledati formulacije i stavićemo u ovaj dokument zaštitne mjere koje će nas zaštititi od ponavljanja nečistih tumačenja oko kojih je nemoguće postići dogovor” – rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Komentarišući predstojeće predsjedničke izbore u Americi, Lavrov je rekao da će Rusija biti spremna da sarađuje sa bilo kojim izabranim predsjednikom SAD.

- Advertisement -

On je podvukao da će Moskva biti spremna za “ravnopravan dijalog uz uzajamno poštovanje”, prenosi Srna.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA