6.6 C
Sarajevo
05.05.2024

Lukašenko upozorio: “Doći će do apokalipse ako Rusija upotrijebi nuklearno oružje”

Lukašenko je također rekao da susjedna Poljska ne treba očekivati ​​agresivne akcije Bjelorusije.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je u četvrtak da je rizik od vojnih incidenata duž granice njegove zemlje s Ukrajinom prilično visok, javlja Reuters pozivajući se na rusku državnu novinsku agenciju RIA.

Kako prenosi agencija RIA, Lukašenko je također rekao da susjedna Poljska ne treba očekivati ​​agresivne akcije Bjelorusije.

Lukašenko je citiran i kako ističe da je Bjelorusija ipak premjestila nekoliko borbeno spremnih bataljona iz regije Vitebsk, koja se nalazi na granici s Rusijom, do zapadnih granica zemlje.

- OGLAS -

U drugom izvještaju Reutersa, pozivajući se na rusku državnu novinsku agenciju TASS, Lukašenko je citiran kako je rekao da su sazreli uvjeti za početak mirovnih pregovora Rusije i Ukrajine.

Lukašenko je rekao da bi preliminarni tekstovi o kojima su razgovarali ruski i ukrajinski zvaničnici u Turskoj u prvim sedmicama rata mogli poslužiti kao polazište za pregovore.

TASS je također citirao Lukašenka, bliskog saveznika predsjednika Vladimira Putina, koji je rekao da bi moglo doći do “apokalipse” kad bi Rusija upotrijebila nuklearno oružje kao odmazdu za akcije Zapada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA