8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Ukrajinci tvrde da su uspjeli potisnuti Ruse iz dijela grada Vovčanska

Podaci o ruskim gubicima se utvrđuju.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine javlja da su Odbrambene snage djelomično potisnule Ruse iz Vovčanska i da se nastavljaju odbrambene operacije u sjevernom i sjeverozapadnom rubu grada.

Navodno su zabilježena tri borbena okršaja na fronti u Harkovu. Rusi pokušavaju napasti na frontu Lyptsi. Ruski avioni izveli su dva napada u područjima Lyptsi i Mala Danylivka.

U međuvremenu su odbrambene snage odbile ofanzivne operacije Rusa u području Vovčanska, djelomično istisnuvši ruske snage iz naseljenog područja. Nastavljaju se odbrambene operacije na sjevernoj i sjeverozapadnoj periferiji grada. Podaci o ruskim gubicima se utvrđuju.

- OGLAS -

Institut za studije rata je procijenio da je ruska ofanziva u Harkovskoj oblasti usporila i da Rusi pokušavaju da koriste nove taktike u napadu što dovodi do velikih gubitaka. Također, procjena ovog think-thanka je da Rusija planira da uz granični pojas formira tampon zonu.

Ruske snage su sa druge strane danas izvjestile da su navodno preuzele kontrolu nad sjevernim i zapadnim dijelovima grada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA