13.8 C
Sarajevo
07.05.2024

Umrla beba koju su doktori carskim rezom spasili iz utrobe ubijene majke u Gazi

Umrla je beba koju su u nedjelju u Gazi carskim rezom spasili iz utrobe umiruće majke, doznaje BBC. Beba je na svijet došla nakon hitnoga carskog reza provedenog na trudnici koja je ubijena u izraelskom napadu na grad Rafa u Gazi. Osim majke Sabrin Al-Sakani, među poginulima su bili i otac novorođene djevojčice te njezina trogodišnja sestra Malak.

Beba je prilikom poroda težila 1.4 kg, a rođena je u tridesetoj sedmici majčine trudnoće. Odmah nakon carskog reza je smještena u inkubator u bolnici u Rafi zajedno s još jednom bebom. Dobila je ime Sabrin, po majci. 

Izrael: Gađali smo borce Hamasa i infrastrukturu 

No dijete je nakon par dana počelo imati ozbiljnih zdravstvenih problema. Doktori su je reanimirali, koristeći ručnu pumpu kojom su joj utiskivali zrak u pluća. No, malena Sabrin je u četvrtak umrla te je pokopana pored majke. 

- OGLAS -

Tokom dva zračna napada na Rafu prošlog vikenda ubijeno je 16 djece. Bombardiran je kompleks stambenih zgrada. Izraelske obrambene snage (IDF) navode da su ciljale borce Hamasa i infrastrukturu. Na pitanje o žrtvama u Rafahu glasnogovornik izraelske vojske je odgovorio da su gađani razni vojni ciljevi u Gazi, poput vojnih kompleksa, lansirnih rampi i naoružanih osoba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA