17.7 C
Sarajevo
21.07.2024

Manchester United kreće u veliki infrastrukturni projekat

Engleski i svjetski fudbalski velikan, Manchester United, se dugo godina muči na zelenom terenu gdje je sve rjeđe i rjeđe u borbi za trofeje, a sve to prati i loše stanje u ostalim segmentima.

O fudbalskim (ne)uspjesima Manchester Uniteda u posljednjih nekoliko godina je suvišno pričati. Iako se desi da na “Old Trafford” dođe poneki trofej, to je daleko od onoga što je Manchester United nekada bio – aspolutni vladar u engleskom fudbalu i sami vrh evropskog fudbala.

Međutim, za “Crvene đavole” nisu problem samo rezultati na zelenom terenu, s obzirom da se klub nalazi u velikim organizacijskim, finansijskim, ali i infrastrukturnim problemima.

- OGLAS -

Poznato je da je jedan dio vlasničkog udjela u Manchester Unitedu nedavno preuzeo Sir Jim Ratcliffe, vlasnik velike INEOS grupacije. Iako je većinski udio ostao u rukama, kod navijača Manchester Uniteda omražene porodice Glazer, Ratcliffe je već poduzeo nekoliko koraka kako bi Manchester United vratio na staze stare slave.

Naime, s obzirom na velike kritike na račun infrastrukture, odnosno kultnog “Old trafforda” i trening centra “Carrington”, koji se nalaze u vrlo lošem stanju, donesena je odluka da se novac uloži u poboljšanje uslova.

- Advertisement -

Tako će u “Carrington” biti investirano oko 50 miliona funti a radovi će podrazumijevati detaljnu i temeljitu rekonstrukciju trening centra “Crvenih đavola” kako bi se fudbalerima, stručnom osoblju i mlađim kategorijama omogućili najbolji uvjeti za rad. Radovi na “Carringtonu” počinju iduće sedmice, a iz Manchester Uniteda su podijelili nekoliko fotografija budućeg izgleda njihove “baze”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA