13.8 C
Sarajevo
05.10.2024

Poznat identitet ubijene žene iz Gradačca, priveden tridesetrogodišnji muškarac

Uviđaj su izvršili istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac.

Nakon sinoćnjeg ubistva žene u naselju Požarike kod Gradačca, stradala žena je identifikovana kao H. H. (1950) iz spomenutog mjesta.

Zbog postojanja osnova sumnji da je počinio krivično djelo “Ubistvo”, oduzeta je sloboda licu M. S. (1991) iz Zelinje, Gradačac.

I dalje su u toku istražne radnje po nalogu dežurne tužiteljice. Nakon kriminalističke obrade, M. S. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje, saopćeno je danas iz MUP-a.

- OGLAS -

Podsjećamo, sinoć oko 19.40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini OŠ “Požarike” nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.

Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave. Konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja.

- Advertisement -

Uviđaj su izvršili istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac.

S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac, navedeno je sinoć iz policije povodom novog tragičnog događaja i ubistva žene u Gradačcu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA