15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Sve meso koje nije bilo ispravno povučeno s tržišta Hrvatske

Sve naše inspekcije, veterinarska i sanitarna, provjerili su tko je sve uvezao taj proizvod, obišli smo sve objekte, sve pogone i svo meso tog proizvođača koje nije bilo ispravno, povučeno je s tržišta, rekao je Kraljičak u Hrvatskom saboru u kojemu je predstavio izmjene Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.

Time je odgovorio Alenu Prelecu (SDP) kojeg je zanimalo kako će država zaštiti građane od mesa poput onoga za kebab i gdje je ono točno završilo.

Kraljičak tumači kako je veterinarska inspekcija u Sloveniji, gdje je registriran objekt poljskog proizvođača, na temelju službenih kontrola utvrdila da postoji određeni mesni pripravak koji je kontaminiran i nije sukladan s postavljenim standardima.

- OGLAS -

-Tada su preko sistema  brzo uzbunjivanja za hranu obavijestili sve članice u EU- objasnio je.

Miro Bulj (Most) upozorio je da Hrvatska uvozi sve više, “svinja za milijardu kuna”, pa je upitao tko kontrolira i čime se ta “roba tretira”, odnosno kojim veterinarsko-medicinskim proizvodima. Nemoguće je da kilo svinjetine bude 10 kuna, ističe zastupnik pitajući se kako zabraniti uvoz te štetne, loše hrane.

- Advertisement -

Kraljičak je odgovorio kako je sustav sigurnosti hrane na razini EU definiran uredbama i zakonima, a  cijeli model zasnovan na tome da proizvođači odgovaraju za zdravstvenu ispravnost svoga proizvoda, nacionalne države rade izvanredne kontrole i nadzore, pa Hrvatska za to godišnje osigurava 20 milijuna kuna, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA